Roulette

Heerlijk toch, die spanning terwijl het balletje door het wiel tolt. Wordt het rood of wordt het zwart? Winst, of verlies? Roulette is een van de meest bekende en populaire spellen zoals Blackjack en Videoslots die je online of in een echt casino kunt spelen. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Het spel ziet er ingewikkeld uit met al die vakjes en cijfertjes, maar eigenlijk is het heel eenvoudig om te spelen. Behalve de spelregels hoef je verder niets te weten. Het is en blijft elke keer weer puur een gok.

Speel Nu Online Roulette


Wat is de bedoeling van roulette?

rouletteSimpel! Het is de bedoeling dat je voorspelt op welk vakje het balletje terechtkomt. Het roulettewiel draait en de croupier gooit het balletje in tegengestelde richting. Je kan fiches plaatsen op het speelveld totdat de croupier aangeeft dat het niet meer mag. Hij zegt dan de beroemde Franse woorden ‘rien ne va plus’, of ‘no more bets’ in het Engels. Nu is het afwachten geblazen. Het balletje belandt uiteindelijk in een vakje met een cijfer en kleur.  Het wiel heeft normaal gesproken 37 vakjes. De vakjes zijn genummerd van 1 tot en met 36, door elkaar en zijn om en om zwart of rood. Daarnaast is er één groen vakje, met een nul.

Hoe speel je roulette?

Bij dit kansspel kun je allerlei verschillende inzetten doen. Hierdoor lijkt het allemaal erg ingewikkeld als je voor de eerste keer aan zo’n tafel staat. Maar het spel is juist voor beginners erg geschikt. Je kunt het jezelf namelijk heel gemakkelijk maken door eenvoudige inzetten te plaatsen. Op deze manier leer je het spel rustig kennen en loop je geen grote risico’s. De winst bij deze inzetten is natuurlijk niet heel hoog. Maar je verliest ook niet veel als je het mis hebt.


Inside bets en outside bets

hoe speel je rouletteOp het speelveld kun je binneninzetten en buiteninzetten plaatsen. De inside bets zijn inzetten rechtstreeks op het vlak met nummers. Outside bets plaats je op de vlakken buiten het genummerde vlak. Inside bets zijn het meest risicovol omdat ze een kleinere winkans hebben. De volgende insite bets kun je doen:

 • Straight up: inzetten op één specifiek getal. Bij winst ontvang je 35 keer je inzet.
 • Split: inzetten op twee getallen. Plaats je fiche op lijn tussen de twee cijfers. Bij winst ontvang je 17 keer je inzet.
 • Street: inzetten op een kolom van drie getallen. Plaats je fiche op de buitenlijn aan het begin van de kolom. Bij winst ontvang je 11 keer je inzet.
 • Corner: inzetten op een blok van vier getallen. Plaats je fiche op de kruising van de vier vakjes. Bij winst ontvang je 8 keer je inzet.
 • Sixline: inzetten op een blok van zes getallen. Plaats je fiche op de buitenlijn aan het begin tussen de twee kolommen in. Bij winst ontvang je 5 keer je inzet.

Outside bets zijn:

 • Rood of zwart: inzetten op de rode of zwarte getallen. Plaats je fiche op de rode of zwarte ruit. Bij winst ontvang je 1 keer je inzet.
 • Even of oneven: inzetten op de even of oneven getallen. Plaats je fiche op het vak met ‘even’ of ‘odd’. Bij winst ontvang je 1 keer je inzet.
 • 1-18: inzetten op de eerste helft van de getallen ( 1 t/m 18 ). Plaats je fiche op het vakje ‘1 to 18’. Bij winst ontvang je 1 keer je inzet.
 • 19-36: inzetten op de tweede helft van de getallen ( 19 t/m 36 ). Plaats je fiche op het vakje ’19 to 36′. Bij winst ontvang je 1 keer je inzet.
 • 1ste, 2de of 3de dozijn: inzetten op het eerste, tweede of derde blok van 12 getallen. Plaats je fiche op het het vakje ‘1st 12’, ‘2nd 12’ of ‘3rd 12’. Bij winst ontvang je 2 keer je inzet.
 • 1ste, 2de of 3de kolom: inzetten op de hele eerste, tweede of derde kolom. Plaats je fiche op het vakje ‘2 tot 1’, aan het begin van de 1ste, 2de of 3de kolom. Bij winst ontvang je 2 keer je inzet.

De groene nul doet alleen mee bij de inside bets. Logisch ook, want hij is niet zwart of rood en ook niet even of oneven.


Opbouwen van eenvoudig tot meer uitdagend

betsAls beginnende speler doe je er verstandig aan om te beginnen met de eenvoudige outside bets; rood, zwart, even, oneven of de 1e of 2e helft van het speelveld. Heb je het spel een beetje in de gaten? Dan kun je je inzetten uitdagender maken door te kiezen voor bijvoorbeeld een blok van 12. In plaats van 50% kans, heb je dan nog 30% kans om te winnen. Maar als je het goed hebt is de winst ook hoger. Het blijft natuurlijk een kwestie van geluk, maar daarom heet het ook gokken. En dat is het leuke! Want je weet maar nooit hoe het balletje rolt.