Roulette

Heerlijk toch, die spanning terwijl het balletje door het wiel tolt. Wordt het rood of wordt het zwart? Winst, of verlies? Roulette is een van de meest bekende en populaire spellen zoals Blackjack en Videoslots die je online of in een echt casino kunt spelen. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Het spel ziet er ingewikkeld uit met al die vakjes en cijfertjes, maar eigenlijk is het heel eenvoudig om te spelen. Behalve de spelregels hoef je verder niets te weten. Het is en blijft elke keer weer puur een gok.

Wat is de bedoeling van roulette?

roulette

Simpel! Het is de bedoeling dat je voorspelt op welk vakje het balletje terechtkomt. Het roulettewiel draait en de croupier gooit het balletje in tegengestelde richting. Je kan fiches plaatsen op het speelveld totdat de croupier aangeeft dat het niet meer mag. Hij zegt dan de beroemde Franse woorden ‘rien ne va plus’, of ‘no more bets’ in het Engels. Nu is het afwachten geblazen. Het balletje belandt uiteindelijk in een vakje met een cijfer en kleur.  Het wiel heeft normaal gesproken 37 vakjes. De vakjes zijn genummerd van 1 tot en met 36, door elkaar en zijn om en om zwart of rood. Daarnaast is er één groen vakje, met een nul.

Hoe speel je roulette?

Bij dit kansspel kun je allerlei verschillende inzetten doen. Hierdoor lijkt het allemaal erg ingewikkeld als je voor de eerste keer aan zo’n tafel staat. Maar het spel is juist voor beginners erg geschikt. Je kunt het jezelf namelijk heel gemakkelijk maken door eenvoudige inzetten te plaatsen. Op deze manier leer je het spel rustig kennen en loop je geen grote risico’s. De winst bij deze inzetten is natuurlijk niet heel hoog. Maar je verliest ook niet veel als je het mis hebt.

Inside bets en outside bets

hoe speel je roulette

Op het speelveld kun je binneninzetten en buiteninzetten plaatsen. De inside bets zijn inzetten rechtstreeks op het vlak met nummers. Outside bets plaats je op de vlakken buiten het genummerde vlak. Inside bets zijn het meest risicovol omdat ze een kleinere winkans hebben. De volgende insite bets kun je doen:

Outside bets zijn:

De groene nul doet alleen mee bij de inside bets. Logisch ook, want hij is niet zwart of rood en ook niet even of oneven.

Opbouwen van eenvoudig tot meer uitdagend

bets

Als beginnende speler doe je er verstandig aan om te beginnen met de eenvoudige outside bets; rood, zwart, even, oneven of de 1e of 2e helft van het speelveld. Heb je het spel een beetje in de gaten? Dan kun je je inzetten uitdagender maken door te kiezen voor bijvoorbeeld een blok van 12. In plaats van 50% kans, heb je dan nog 30% kans om te winnen. Maar als je het goed hebt is de winst ook hoger. Het blijft natuurlijk een kwestie van geluk, maar daarom heet het ook gokken. En dat is het leuke! Want je weet maar nooit hoe het balletje rolt.

€250 + 100 FS